6/25/2014

Fesztivál Tippek - Beauty

Itt a nyár és a nagy bulik ideje, jó pár éves tapasztalattal a hátam mögött gondoltam összeszedem a fesztiválon sminkeléssel kapcsolatos dolgokat.



Én leginkább a BB krémeket preferálom, a Garnier változata számomra tökéletesen megfelelő fedést biztosít. A MaxFactor CC kréme és a Maybelline Affinimat alapozója pedig azoknak megfelelő akikek egy kicsit több takargatni valójuk van az arcukon.
Mind a három tartalmaz fényvédőt ami elengedhetetlen a nyári fesztiválok alkalmával.
A púderek terén ilyen alkalmakkor a kompakt tükrös változatok könnyíthetik meg a dolgunkat, de úgy vettem észre, hogy ez a csomagolás nem túl népszerű mostanában, hiszen a drogériák polcain alig-alig találhatunk ezekből. Gyakorlatilag egyedül a Maybelline Affinitone felel meg a feltételeimnek, tehát ez föl is került a beszerzendő listámra.



A fesztiválra csomagolásnál általában egy sporttáskába kell beleférni, tehát ott spóroljunk a hellyel ahol tudunk.Egy szuper palettával nagyban lecsökkenhetjük a neszesszerünk méretét.
Ha jól választunk egyben megkapjuk a pirosítót, a highlightert, a bronzosítót, a kontúr színt, a szemöldök színt, ja és még akár a szemünket is kifesthetjük vele.
A MUA Undressed palettája megjárt már velem néhány fesztivált.




Ez a rész főleg azoknak szól akik hozzám hasonlóan nagy rajongói a feltűnő ajkaknak.
Hiszen mi lenne megfelelőbb helyszín az őrült színű rúzsokhoz mint egy fesztivál?
A Sleek Pout Paint ajakpigmentjeivel most ismerkedem (teszt hamarosan!), az Essence ajakkrémjeivel viszont már régi jó barátok vagyunk.
Nálam a tartósság és a mattság a szempont, na meg az extrém színek.
Aki a visszafogottam vonalat kedveli, de mégis szeretne valami kis színt, annak leginkább a rúzsceruzákat ajánlom, kevés vele a macera, általában szépen kopik tehát elég pár óránként frissíteni.


Az ecseteknél is a fő szempont a multifunkció, így akár 2-3 ecsettel komplett sminket el lehet készíteni.
Az alapozót/BB krémet kézzel is simán lehet, egy púder ecset pedig az összes arcra való porállagú termékhez elég lehet ha megfelelő sorrendben visszük föl őket, majd egy nedves törlőkendővel áttörölve másnap újra lehet is használni. A szemöldökömből én nem engedek, bár egy ferde ecset mindig belefér.
A szájhangsúlyos smink azért is előnyös egy fesztiválon, mert elég egy kis spirál a szemre és kész is, tehát én semmiképpen nem készítenék brutál szemsminket egy fesztiválon és akkor máris nem kell több ecset.

Végül pedig egy kis must have lista, pár tétel banálisnak tűnhet, de tapasztalatból mondom, hogy egy-két dolog nekem például 16 évesen eszembe sem jutott.

- nedves törlőkendő: én az Aldiban kapható aloe verásat kedvelem a legjobban
- kézfertőtlenítő: aki járt már valaha fesztivál wc-ben tudja, hogy elengedhetetlen
- napozás előtti/utáni krém: az égésre szintén az aloe verás krémek szuperek nagyon
- száraz sampon: bár én mindig megragadok minden alkalmat a hajmosásra
-ajakápoló: a nap, az alkohol és a dehidratáltság káros hatásainak leplezésére még mindig a Carmex a 
csodaszerem
- valami sok az egyben arclemosó: ha minden intelem ellenére mégis sminkben alszik az ember lánya, nagyon jól tud esni egy alapos arctisztítás és sokat dob a közérzeten az a friss érzés
- ilyen kis tubusok: a legnagyobb helyspórolás

Ez lett volna az én kis fesztivál kalauzom, remélem hasznosnak találtátok.
Ha kihagytam valamit vagy van még valami tuti tippetek mindenképpen írjátok meg kommentben!

4 megjegyzés:

  1. Tök jól összeszedted :) még a 2in1 krémes pirosítók jutottak eszembe, amik szájra is használhatóak, és akár ecset sem kell hozzájuk. Nálam egyébként a vízálló szempillaspirál az elengedhetetlen dolog nyáron, és volt már olyan fesztiválom, ahol vödörből locsolták a vizet a tömegre a hőségben, szóval jól jött :)

    VálaszTörlés
  2. A Catrice vízálló púdere is tükrös kompaktban van. Érdemes arra is egy pillantást vetned.

    VálaszTörlés
  3. Én csalós vagyok: inkább viszek néhány rúzst, amit minden szívbaj nélkül simán használok pirosításra is :D

    VálaszTörlés