3/18/2014

TESZT - RealTechniques Duo-fiber Collection

Szépen lassan gyarapodik a RealTechniques ecsetgyűjteményem , a legújabb tagok pedig a duo-fiber collection darabjai.
Megmondom őszintén első (virtuális) látásra nem igazán hoztak izgalomba ezek az ecsetek és a black friday-es Iherb rendeléskor nem is gondoltam rá ,hogy a kosárba kerüljön. A barátnőm viszont igen. Aztán láttam nála élőben és fölkeltették az érdeklődésem ,hogy talán mégis jól jönnének.Amikor pedig panaszkodott ,hogy nem igazán tudja kihasználni őket , mondtam neki ,hogy én szívesen átvenném a készletet.


Nem sok helyen (magyar blogokra gondolok) lehetett olvasni róluk , szerintem főleg azért ,mert ezek egy kicsit speciálisabb, vagy annak tűnő ,ecsetek ,mint a márka többi terméke.


Kezdjük a kinézettel.
A csomagolás, mint a Sam's Pick's doboznál, az ecsetek formáját követő hab tartó, ami tényleg nagyon szép ,de őszintén sokkal jobban örültem volna a készleteknél megszokott ecsettartó toknak.
A duo-fiberek egységesen fehér nyelűek ,nem úgy mint a többi ecsetnél, ahol funkciónként vannak szín kódolva ,bár ez itt is megjelenik a nyélen lévő feliratok színében.



Duo-fiber face brush:
Habár a duo-fiber ecsetek általában krém állagú termékek felviteléhez a legjobbak,
ebben az esetben ezt inkább púderhez a legjobb használni, mert lapított a feje és nem túl tömött.
Magamon ezt nem igazán használom, mivel nekem alapos mattításra van szükségem, ezzel viszont vékony, leginkább fixáló funkciójú, púderezést tudunk elérni.

Duo-fiber contour brush:
Ez az ecset már tényleg krémes pirosítóhoz, kontúrhoz, hihghligterhez és akár primerhez tökéletes.
A por állagú píreket pedig egy nagyon természetes ,szép vékony réteget lehet fölvinni.
A feje nem túl nagy, nem túl kicsit elég tömött és puha.

Duo-fiber eye brush:
Ez pedig egy remek kis multifunkciós ecset.
Krémes szemfestékekhez és alapokhoz és a szem alatti karikát korrektorozásához lett kitalálva.
Bevethető satírozáshoz is, főleg a Color Tattoo-kat jobb ezzel ,mint bármilyen természetes szőrű ecsettel, mivel ennek elég jó tartása van, nem hajlanak el túlzottan a szálai,ebből kifolyólag ha nem vagyunk óvatosak ,vagy inkább túl buzgók vagyunk, egy ici-picit szúrhat.



Összességében én nagyon örülök ,hogy magaménak tudhatom ezt a készletet és mivel sok embert sminkelek maximálisan ki fogom tudni használni.

18 megjegyzés:

  1. Nekem is megvan ez a készlet, nem érte meg az árát, a többi (nem visszahúzható kupakos, mert azok nincsenek meg) sokkal jobb. Még1x nem rendelném meg.
    A legutóbbi rendelésemet elvesztette az iherb. Február 28 rendeltem 8$-os regisztrált postával. A csomag elveszett, nem kártérítenek. Az iherb a fedexhez irányított (ők nem tesznek semmit), ők meg megírták, hogy nincs semmilyen információjuk az iherb által kapott kóddal a csomagomról, vagy elavult a szám vagy nem létezik. Hát köszi. Ha beírom a fedex nyomkövetőjébe március 3 és 4 is "shipped" azóta semmi infó róla. Ma írtam a magyar postának nincs az országban. Tehát március 4 óta elveszett és senki se keresi. Szuper... se a termékek se a pénzem nincs sehol. Az iherb hozzáállása is "fasza" meg a Fedexé is. De eleve csak a küldő intézkedhetne ami az iherb, ami csak annyit ír, hogy várjak meg írjak a Fedexnek ha problémám van. A Fedex szerint nem létezik ez a csomag ilyen kóddal és írjak a feladónak és kérjek pontos számot. Nos a szám az stimmel március 4-ig mutatja is, hogy elküldték (elvileg).

    VálaszTörlés
  2. Teljesen felesleges volt a 8 dolláros postát fizetni, ugyanúgy nem törődnek vele, mint a 4 dollárossal, egyiknél se kártalanítanak. Azért nem 200Ft ment a levesbe.

    VálaszTörlés
  3. Én kétszer rendeltem eddig , egyszer a 4 dolláros postával és semmi probléma és megérkezett két hét alatt, másodszor egy nagyobb csomagot rendeltünk kedvezménnyel ugye..de azért mégis és a drágább dls postát választottuk megérkezett 3 nap alatt de gyönyörűen megvámoltak.. :/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem jött már 4 dollárossal sok meg 1 tavaly a 8 dollárossal. Minden ideért 9-14 nap alatt. Most már 19 napja nincs itt a regisztrált csomag és ha csak késne még nem is lennék ideges, de nincs hír róla, hogy az országban lenne, azért 2 hét alatt ideér repülővel bőven. Szerintem ez már nem lesz meg. Fedexet nem érdekli, nekem úgy jött le, hogy az iherbet se... lőttek a pénzemnek.
      22Euro alatt nincs vám és áfa. 22 Euro felett van áfa már és ha nagyon nagy összegért rendel valaki akkor vám is. De a 27%-os ÁFA+a kezelési költség se kutya, ezért én nem mertem idáig sokat rendelni egyszerre, inkább több tételben adják fel, de ne fizessek még rá.
      Viszont a jelenlegi negatív tapasztalat alapján semmi értelme a regisztrált postának ha ugyanúgy nem kártalanítanak, mint a sima postánál ha elveszik. A DHL meg az UPS pedig elég drága. :-(

      Törlés
    2. 1 órája írt a posta ügyfélszolgálata ismét. 2 napja írtam nekik, arra azt írták tegnap este 6 felé, hogy nincs az országban a csomagom. Tegnap is írtam (mert akkor még nem érkezett válasz az első levelemre se) arra most válaszoltak, hogy már az országban van a csomag, ma érkezett és már vámkezelték is, pár nap és megkapom. (Nos 30$ alatt van a csomag pár centtel, remélem nem kell áfát fizetni, vámot biztos nem kell). Ez így lehetne happy end is... de még mindig nem tudom hol járt 2 hétig a csomag miután elhagyta az USA-t, mert a posta nyomkövető oldalát nem frissítették és ott még az sincs fent, hogy az országban van. Közben már megrendeltem DHL-lel ugyanazt, mert van benne egy szuper hámlasztó is, amit májusban már nem használhatok az erős napfény miatt és nem akartam heteket várni rá, azt ma postázták... 1 órával azelőtt, hogy írt a magyar posta, töröltem volna a megrendelést, ha korábban írnak.
      Tanulság, 8 dolláros posta non-refundable és gyakorlatilag követhetetlen, így azzal többet nem rendelek. Remélem most már épségben ideér a februári megrendelésem is.

      Törlés
    3. A történetem vége, csak, hogy teljes legyen a kép. Most hozta a csomagomat a magyar postafutár 10 perce. A dobozba mintha belerúgtak volna és volt rajta egy szép nagy kivágás (mert szerintem nem magától lyukad ki egy kartondoboz, főleg nem ott ahol ezen van) amit a magyar posta leragasztott (és ráírta az oldalára, hogy a doboz sérült volt és ők mindent áthelyeztek egy nejlon zacskóba, hogy megóvják a tartalmát, ami nem igaz, semmilyen zacskóba nem került csak leragasztották postai ragasztóval+hogy felelősséget nem vállalnak a tartalmáért). Szerintem valaki úgy gondolta kizsebel, csak nem tudott semmit kezdeni a csomagom tartalmával. A hámlasztóm folyékony, azt belerakja minden cég egy repüléshez való zacskóba, amiből nem folyna ki akkor se ha valamiért nem jól zár. Na most ez sincs zacskóban. 21 nap alatt ideért nagyon kalandos úton, az biztos.
      A DHL csomagom ma ért Pestre, az csak hétfőn ér ide hozzám legkorábban. 18 rendeltem, 4 munkanap+hétvége közben akkor.

      Törlés
    4. Azt írják a DHL-csomagom honlapján, hogy "Küldemény visszatartva - költségek rendezése után címzettnek kiszolgáltatható" Most komolyan megvámolták a 29,12$-os küldeményem? Na nemár, ez pont a 22 Eurós határnál van, nem felette. Bár napi szinten változik az Euro, de most pár cent lehet csak a változás.
      Vagy hozzáveszik a szállítási költséget is? Neked hozzávették? Jó lenne ha válaszolnál... .

      Törlés
    5. Felhívtam a DHL-t, nem lesz vám, csak ezt mindig így írják ki a honlapon azt mondták. Jaj, nagy kő esett le... . Túl sok idegeskedéssel jár ez a külföldi vásárlás.

      Törlés
    6. Hűű nem semmi sztori, mi tényleg elég sokat rendeltünk ,de volt rá kedvezmény tehát nem tudom hogy ők mit számoltak mert teljes áron valóban majdnem 80 dollár lett volna...valahol azt olvastam ,hogy a dhl meg a hasonló csomagküldők mindig megnézik a csomagot ,nem úgy ,mint a sima postán ahol szúrópróba szerűen...Igen mondjuk én nem szoktam parázni..barátnőm parázott ,hogy jaj mi lesz tuti megvámolnak,mondtam neki ,hogy ne agyaljon ezen annyit ,mert még bevonzza..és így is lett sajnos.

      Törlés
    7. A 29.12$ átváltva még a 22 Euro alatt van, direkt így rendeltem, de a DHL honlapon az a kiírás szerintem eléggé olyan, mintha megvámolták volna..., de az ügyintéző szerint nem.
      Az iherb ráírja a csomagra az értéket, abba ne kössenek már bele.:-) Persze nem onnan rendelnénk ha itthon olcsóbb lenne amit vettünk. Azért remélem a DHL-csomag nem lesz "lyukas".
      Azért köszi, hogy írtál. Én most egy darabig nem rendelek onnan, ha meg majd igen, akkor a 4$-os postával kizárólag.

      Törlés
    8. Csak, hogy tetézzem a dolgot. Ma vártam a DLS-t egész nap. délután 4-kor még sehol se volt a futár, írtam az ügyfélszolgálatnak.
      Most válaszoltak:
      "Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy sajnálatos módon küldeménye a zalaegerszegi központunk helyett a szombathelyibe került, ezáltal a küldeményt ma nem tudták átadni."
      Rossz helyre ment a csomagom, szuper, holnap megint várhatom egész nap a futárt... . :-S
      Úgy látom mind a magyar postának mind a DHL-nek nehezére esik normálisan kézbesíteni.

      Törlés
    9. Neee....és ezért fizessél ennyit nekik.. :( Sajnálom, hogy mindkettővel ilyen szerencsétlenül jártál.. :(

      Törlés
    10. Szia!

      Neked rákellett írnod a DHL papírjára a nevedet és az adószámodat mikor velük rendeltél?
      Nemrég járt itt a futár és kikellett töltenem egy lapot. Rákellett írnom a nevem és az adóazonosítómat is.
      Aztán a csomagon volt egy számla, miszerint mégis megvámolták és áfa is van rajta. A papír szerint a számlán feltüntetett pénznem 44,91 USD, igen, de nem a csomag értéke volt ennyi, hanem összesen a DHL díjával, ezt szépen átváltották 10209Ft-ra, van mellette egy határozat, miszerint 1307Ft a vám és 2756Ft az ÁFA.
      Tárgyban nevezett ámeljárás alá vonva fizetési kötelezettség nélkül. Tájékoztatom, hogy a termékimportot- amennyiben az áru rendeltetési helye Mo. - általános forgalmi adó fizetési kötelezettség terheli. Felhívom figyelmét, hogy az ááltalános forgalmi adóra vonatkozó fizetési kötelezettségét, az önadózásra jogosító engedéllyel rendelkező adózó, önadózással teljesíti.
      Ezek még azt várják, hogy ezután még adózzak is??? Hát wazz, de komolyan.
      DHL-lel semmit nem rendelek külföldről soha többé. Még adózzak, mert hozzáadják a szállítási költséget???

      Törlés
    11. Na ezek is degecről jöttek akkor...nem tudom sajnos, hogy rá kellett e írni (gondolom igen) mivel nem hozzám hanem a barátnőmhöz rendeltül szóval ő vette át. Én még azon agyaltam, hogy mi van ha mondjuk perpill nincs nálad pénz és nem tudod a futárnak kifizetni a vám összegét akkor mi van? Főleg ha ugyebár fogalmad sincs, hogy megvámoltak mert mondjuk mint mi nem néztünk utána?

      Törlés
    12. 22Euro felett már van áfa, ezért rendelek mindig 30$ alatt (most is 29,12$ volt), hogy ne legyen se áfa se vám, (ha itt komolyan a DHL-lel együtt vették az értéket, akkor a 10209Ft után még fizethetek 2756Ft áfát, vámot nem. De áfát se akarok fizetni, meg eleve ezt hogy tüntessem fel az adóbevallásomban. Pedig az önadózás azt jelenti. Ha lett volna vám (fizetendő) akkor azt a futárnak kellett volna.
      Amúgy megjegyezném, hogy felsorolták mi volt a dobozban és odaírtak egy arcradírt is, ami nem volt a csomagban (mivel nem rendeltem olyat)... szóval jól megnézték.
      Rendeltem egy ruhát Spanyolországból 1 hónapja, azt UPS futár hozta, ott nem kellett semmit kitöltögetni, csak aláírni, hogy átvettük.
      Írtam a DHL ügyfélszolgálatának, persze nem válaszolnak... . Igen drága lett ez a rendelés.

      Törlés
  4. Nem kell parázni, 50$-ig áfa nélkül csusszan át, és érdemes ennél a zállítási módnál maradni: International Airmail — $4.00.
    Több éve iHerbezek, 2012.feléig még a 70-80$-osok is simában jöttek, azóta 50$ a max., a saját és környezetem tapasztalata szerint is.
    Első rendelésednél ezen kóddal további 10$ kedvezményt kapható: LIK247 ("coupon code").

    VálaszTörlés
  5. Sziasztok!
    Sokat gondolkoztam az iherbes rendelésen, mert a korábbi hely (Swanson) ahonnan rendeltem elég problémás volt. Elég sokat kellett várni az árura mire megérkezett. Viszont az iherbtől jóval olcsóbb. Szerencsére mivel kitartó kereső vagyok, találtam egy másik amerikai céget (Pipingrock), aki sokkal megbízhatóbb, mint a Swanson. Jóval gyorsabb szállítási idő, átlagosan 2 hét alatt megérkezik, de volt, hogy egy hét után már megkaptam a küldeményt. A szállítási díj is jóval kevesebb, mint a Swansonnál, 90dkg-ig csak 4 USD. Ahogy itt többen írták, én is úgy szoktam a Pipingrock-tól rendelni, max. 50USD-ig és nagy eséllyel átmegy a vámon. Ha ennél nagyobb összegben rendelnék már nagyobb lenne az esélye, hogy vámkezelik. Ráadásul van egy kupon kódom, ha a BED283-at beírod a jutalom kód, promóciós kód mezőbe, akkor 40$ alatt 5$ kedvezményt kapsz, 40$ felett pedig 10$ kedvezményt. A weboldalon beállítható a magyar nyelv és a fizetendő valuta is, nem kötelező az USD, lehet EUR-al is fizetni. Szerintem egyszerű és jól átlátható, még azok számára is akik nem tudnak angolul. Itt egy közvetlen link, de bármi kérdés lenne szívesen segítek: http://www.pipingrock.com/?rwcode=BED283
    Sokat keresgéltem, hogy honnan kellene olcsó és megbízható vitaminokat rendelni, de én ennél jobbat eddig még nem találtam. Teljesen biztonságos és gyors. Megrendelés után gyorsan befoglalják a kártyámról az összeget, én pedig azonnal lezárom a kártyát, de ez már a banki része. Szerencsére a bankom is jó olcsó és megbízható! Sok sikert és jó spórolást mindenkinek!

    VálaszTörlés